Ние, от RUMIRA COSMETICS имаме привилегията в живота си да вършим това, което ни харесва и ни прави щастливи - да сътворяваме средства за съхраняване и подчертаване на красотата в човека!

В продължение на повече от 20 години с много труд и любов изграждаме професионализма си, за да можем да предоставим на нашите клиенти възможността да ползват първокласни продукти.

Именно тази отдаденост и умение сме вложили в разработването на новата серия масажни масла РУМИРА, на които се надяваме да се насладите.

2 юни 2010 г.

Повече за масажите

Лечение на духа
Ролята на масажа при лечение на духаОт Екип на Medical.BGПубликувана: 2010-04-22 06:00Последна редакция: 02/06/2010
Масажа е изключителен и значим спътник за лечение на духа и тялото. Той предоставя така важната тактилна стимулация, която в голяма степен липсва в съвременния свят. Усещанията за докосване и персонална грижа карат масажирания да докосне тялото и духа си в един спокоен свят, напомняйки му, че той или тя не е сам в този свят.Масажното лечение е доста популярно в днешно време. Това е форма на лечение, което може да се прилага към определени части на тялото или последователно на цялото тяло. Така че, масаж може да се използва с цел лечение на тялото: изцеление на наранявания, облекчаване на психологически стрес управление на болка, облекчаване на напрежение и подобряване на кръвната циркулация. Масажа на тялото не може да бъде напълно описан без споменаване на ефекта му върху човешкия дух. Известно е, че той предоставя облекчения за всички хора, независимо от от тяхната възраст или социален статус - от бебета до хора в напреднала възраст. Говорейки за лечение на духа, но не може да не спомене, че през 1986 г. Изследователския институт на Маями публикува значителна по обем и стойност работа по отношение на масаж и емоционалното здраве, както и ефекта от лечението чрез масаж. Според проведеното изследване, ако новородените се масажират, те показват 48% по-голямо наддаване на тегло и много по-рядко се нуждаят от специализирани лекарски грижи в сравнение с децата, които не са били подложени на масажна терапия. Както при всички видове масаж, така и при масажа на новородени изходна точка е усещането за удовлетворение и чувството че масажирания е обграден от внимание и не е сам на този свят. Това може да се приложи както за децата, така и за възрастните хора, защото всички ние трябва усещаме допир и тактилна стимулация. Всеки повече или по-малко образован човек знае, че много от съвременните изследвания в областта на масажните лечения продължават да разкриват връзката между емоционалното и физическото здраве.Масажните лечения са насочени към различни здравословни състояния. Най-широкото като обхват от тях е стрес свързан с напрежение, който представляват около 90% от заболяванията (според експертна гледна точка). Масаж има много предимства при лечението на духа. Но в същото време той е широко използван при лечение на човешкото тяло, включително и такива състояния като рак, преумора, високо кръвно налягане, диабет болки в гърба, свързани с възрастта заболявания, стерилитет, спиране на тютюнопушенето, депресия, травми на гръбначния стълб, Аутизъм и др. Сред основните физиологически ефекти на лечението посредством масаж са следните: увеличаване на енергичността на човешкото тяло и спомагането да приема повече хранителни вещества и кислород в тъканите и жизненоважните органи в тялото, стимулиране на лимфната система и естествения имунитет срещу различни токсини от замърсяване, облекчаване на наранените и износени мускули и стави, намаляване на мускулните спазми, увеличаване на гъвкавостта на ставите и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар